جمعه ۵ دی ۱۳۹۹ - ساعت ۲۳:۰۶

بعد از ایمان، تعظیم جایگاه امام لازم است

شب اول ایام فاطمیه(به روایت ۷۵روز)-۵دی۹۹: ایمان آوردن کار سختی نیست. چون ما قلبا عاشق اماممان آفریده شده ایم. قدم بعدی تکریم و تقدیس جایگاه امامت است. لازمه نصرت امام شناخت این حق و جایگاه است. تا وقتی عده ای باشند که جایگاه امام را تجلیل و تعظیم کنند، جریان کفر و نفاق نمی توانند امام جامعه را تحقیر و تخریب کنند.

مراسم عزاداری شب اول ایام فاطمیه به روایت ۷۵ روز در هیئت محبین اهلبیت علیهم السلام قم جمعه ۵ دی 99 با سخنرانی حجت الاسلام احمد پناهیان در مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

قدرت اصلی امت اسلام پیوندش با امام است

امام باقر علیه السلام فرمود یک سوم قرآن در ارتباط با ما اهلبیت است. حقوق و جایگاه و رسالت امام خیلی مهم است. تکلیف ما در قبال امام جامعه خیلی مهم است. ما الان در ادبیات دینی مان وقتی به موضوع امام میرسیم، فقط بحث اعتقاد به جانشینی پیغمبر صلی الله علیه و آله مطرح میشود و از کنار آن عبور میکنیم. کشور ما کشوری شیعی است، و این اصل بحمدالله بین مردم ما چه شیعه و چه سنی جا افتاده. در همین جنگ داعش، میخواستند ضربه کاری و عمیق به شیعه و مسلمانان بزنند، و از حربه اختلاف بین شیعه و سنی استفاده کردند. عده ای وهابی را برای این جنگ پرورش دادند. اما نتیجه این شد که شیعه و سنی و حتی غیرمسلمان در کنار هم با جبهه کفر جنگیدند، و پیروز هم شدند. دو کشور سوریه و عراق از دست 170 کشور نجات پیدا کردند. یک جنگ جهانی به تمام معنا بود.

ما نباید در مقام اثبات اصل امامت و ولایت خیلی به اختلافات دامن بزنیم. بحمدالله این اصل در حد قابل قبولی بین شیعه و سنی جا افتاده. الان بحث سر حقوق امام است. یکی از حقوق امام حق نصرت امام است. آیات بسیاری در این ارتباط وجود دارد. اگر این حق شناخته شود، بسیاری از مسائل ما حل میشود. امت اسلامی امروز امت بیداری است. این بیداری را در موقعیتهای مختلف نشان داده. این امت غیر از امت صدر اسلام است. پای نایب عام امام عصر چهل سال است ایستاده. این اتحاد جهانی ذیل سایه این ولایت شکل گرفته. ما در این میدان قدرتمان را به رخ دشمن کشیدیم: وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ(انفال 60). قدرت اصلی امت اسلام پیوندش با امام است.

الَّذينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذي يَجِدُونَهُ مَکْتُوباً عِنْدَهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ وَ يَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتي‏ کانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ(اعراف 157). خدای متعال در این آیه راجع به اصل امامت پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله صحبت نمیکند؛ این بحث بین مسلمین جا افتاده. در این آیه راجع به حقوق پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله صحبت میشود. میفرماید پیغمبر شما را از سیطره کفار نجات داد، و شما را امر بمعروف و نهی از منکر کرد.

 

وقف زندگی برای تحقق حاکمیت الهی

شعور و درک و ایمان بالایی میخواهد که کسی زندگی اش را وقف این کند تا حکومت خدا در عالم مستقر شود؛ چه نتیجه این جهاد و مبارزه را در زندگی اش ببیند و چه نبیند. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله نتیجه قیام و جهادش در زمان حیات ایشان بطور کامل مشخص نشد. مجاهدین صدر اسلام در جنگ بدر و احد و هشتاد جنگ دیگر، چقدر فهم و ایمان بالایی داشتند که برای تحقق حکومت خدا در عالم مبارزه کردند، بدون اینکه در زمان حیاتشان به نتیجه جهادشان برسند.

يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ. این امر به معروف و نهی از منکر، امر به اصلی ترین معروف و نهی از اصلی ترین منکر است. یک عده ای زندگیشان برای این باشد که احکام الهی در عالم مستقر شود. علاوه بر زندگی مومنانه شخصی شان، برای تحقق حکومت الهی در عالم جهاد و مبارزه کنند. خداوند میفرماید این کارها همه کار پیغمبر است.

وقتی ما از خیانت امت به زهرای اطهر سلام الله علیها میگوییم، باید بفهمیم پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله در این جامعه چکار کرد. امروز اگر کسی بخواهد از مقام معظم رهبری در مقابل این هجمه های بی سابقه دفاع کند، باید بداند این انقلاب و رهبری انقلاب در این کشور چه کرده. از هجمه سیاسیونی مثل تاجزاده گرفته تا روحانیون غافلی مثل امجد فراری به فرانسه. اگر بخواهیم از حق امام دفاع کنیم، شیطان یکی از کارهایش ایجاد غفلت در مردم است. مردم فراموش میکنند که ماموریت ولایت فقیه چیست، و در طول این سالها ولایت بر ای مردم و کشور ما چه کرده.

 

چرا برخی حوزویان دفاعی از امام جامعه نمی کنند؟

میفرماید پیغمبر صلی الله علیه و آله شما را از پذیرش ظلم و ستم نهی کرد. شما حقیر و ذلیل ستمگران بودید. امروز توئیت پشت توئیت، صحبت پشت صحبت، تهمت های ناروا، اصل کاری که نظام اسلامی و رهبرانقلاب در این کشور صورت داده را زیر سوال میبرند؛ چه مسئول و چه غیرمسئول. مستقیم حرف رفراندوم به میان می آورند. باید بفهمیم امر به معروف و نهی از از منکر پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله چه بود و چه کرد.

 يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ وَ يَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتي‏ کانَتْ عَلَيْهِمْ . شما با کمک پیغمبر فهمیدید چه حرام است و چه حلال است؛ جسم و روحتان پاک شد؛ غرق در آلودگی بودید. فَالَّذينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ. رستگار کسی است که اولا به این امام و پیغمبر ایمان بیاورد، و بعد از ایمان او را تعظیم و تکریم و نصرت و یاری کند. در حوزه علیمه قم عده ای نگاه کنند که هرکس هرچه میخواهد بگوید؟ چرا برخی هیچ دفاعی از امام جامعه نمیکنند؟ کأن هیچ حقی از امام بر گردن آنها نیست! یادتان رفته رضاخان با کفش وارد حرم میشد؟ چادر از سر نوامیستان برمیداشت؟ جلو چشم امام رضا علیه السلام مسجد گوهرشاد را دریای خون کرد.

کسیکه ایمان می آورد کار را تمام نکرده؛ بعد از ایمان باید از مقام والای امامت و ولایت تعظیم و تجلیل کرد. حضرت زهرا سلام الله علیها کارشان این بود. فرمود: اسرع ما خنتم الله و رسوله فينا اهل البيت. چه زود به رسول الله صلی الله علیه و آله خیانت کردید. مثل حضرت زهرا سلام الله علیها باید فریاد بزنیم. فقط محبت و علاقه به حضرت زهرا سلام الله علیها کافی نیست.

همرزم حاج قاسم میگفت در سخت ترین بحرانها، همه را جمع میکرد و توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها پیدا میکرد. بله همینطور است؛ اما جایگاه حضرت زهرا سلام الله علیها فقط نصرت مومنین نیست. هرموقع گره به کارمان خورد در خانه اش برویم؟ اگر حاج قاسم این بخش نگاهش به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها ارزشمند است برای این است که چهل سال است در میدان نصرت دین و امام و ولایت جهاد و مبارزه میکند؛ نه کسی مثل من که یک قدم برای نصرت دین و اهلبیت برنمیدارم.

 

بعد از ایمان، تعظیم جایگاه امام لازم است

فَالَّذينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ. ایمان آوردن کار سختی نیست. چون حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ(حجرات 7). ما قلبا عاشق اماممان آفریده شده ایم. حال اگر کسی به باورهای درونی اش پشت پا زد، مورد بحث ما نیست. هنر ایمان آوردن به امام نیست، که بستر و امکانش در بطن وجود ما قرار داده شد. هم عقل و هم قلب ما را به محبت و ایمان به ائمه هدایت میکند. کافسیت مقداری سلامت نفس داشته باشیم، حق را میپذیریم.

قدم بعدی تکریم کردن و تقدیس این جایگاه است: عَزَّرُوهُ. با رفتن پیغبمراکرم صلی الله علیه و آله امت اسلام حرمتی برای ایشان باقی نگذاشتند. جلو چشم مردم خانه اهلبیت را به آتش کشیدند. خدای متعال شهدای مدافع حریم اهلبیت را قرار داده تا حجت بر ما باشند. رزمندگان غیور عراقی ما اجازه ندادند دشمن به نجف اشرف لطمه بزند. این حرمت باید حفظ شود.

خدای متعال وقتی میخواهد راجع به حق نصرت امام سخن بگوید، ابتدا این مقدمات را یادآور میشود. لازمه نصرت امام شناخت این حق و جایگاه است. تا وقتی عده ای باشند که جایگاه امام را تجلیل و تعظیم کنند، دیگر کفر و نفاق نمیتوانند این امام را تحقیر و تخریب کنند. جریان نفاق وقتی جرأت هتک حرمت خانه اهلبیت را پیدا کرد، که مقابل چشم پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله و مقابل اطرافیان نزدیک ایشان گفت إن الرجل ليهجر.

 

ماجرای پرغصه فدک

امیرالمومنین علیه السلام به فاطمه اطهر سلام الله علیها فرمود به مسجد برو و حقت را بگیر. حضرت زهرا سلام الله علیها در مسجد آن شخص را صدا زد و فرمود:  فقالت يا ابابكر ادعيت انك خليفة ابى و جلست مجلسه و انت بعثت الى وكيلى فاخرجته من فدك. تو میگویی جای پدر نشسته ای؛ بعد وکیل من در باغ فدک را اخراج میکنی؟ و قد تعلم ان رسول الله (ص) تصدق بها على. تو میدانی رسول خدا صلی الله علیه و آله فدک را تصدق من قرار داده.  و ان لى بذلك شهود. و میدانی من برای این امر شاهد دارم. آن شخص برگشت و حرف ناروایی زد که پیغمبران از خود ارث باقی نمیگذارند.

حضرت زهرا سلام الله علیها با شنیدن این حرف نابجا دیگر سخنی نگفت و به خانه برگشت، و مراتب به اطلاع امیرالمومنین علیه السلام رساند. فرجعت الى على فاخبرته، فقال ارجعى اليه. امیرالمومنین علیه السلام وقتی این دروغ را به نسبت به پیغبمراکرم صلی الله علیه و آله شنید فرمود فاطمه به مسجد برگرد و به آنها بگو: و قولى له زعمت ان النبى لا يورث و ورث سليمان داود، و ورث يحيى زكريا، و كيف لا ارث انا من ابى؟ وقتی زکریا و داوود به سند قرآن ارث میرسانند، چطور پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله ارث نمی رساند؟ حضرت زهرا سلام الله علیها وقتی این جمله را گفت آن شخص پاسخ داد اینها را چه کسی به تو یاد داده؟ خود این حرف توهین به حضرت زهراست.

حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود: قالت و ان كنت معلمة فانما علمنى ابن عمى و بعلى. این حرفها را همسر و پسرعمویم علی علیه السلام به من گفته. مشکل کجاست؟ بحث بالا گرفت. اولی گفت اگر اینطور است عایشه  هم شهادت داده که پیغمبر صلی الله علیه و آله اینطور گفته. حضرت فرمود:  فقالت: هذا اول شهادة زور شهدا بها فى الاسلام. این اولین شهادت دروغ است در اسلام.  ثم قالت ان فدك انما هى صدق بها على رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم، ولى بذلك بينة. من دلیل دارم که فدک برای من است.

 

رسول الله بین مردم مدینه حرمت نداشت

به حضرت زهرا سلام الله علیها گفتند شهود و مدارکت را برای اثبات مالکیت فدک بیاور. حضرت زهرا سلام الله علیها ام ایمن و امیرالمومنین علیه السلام را برای شهادت به مسجد آوردند. اولی گفت ام ایمن، تو شنیدی از رسول الله صلی الله علیه و آله که فدک برای فاطمه است؟ ام ایمن پاسخ داد:  فقالت سمعت من رسول الله يقول ان فاطمة سيدة نساء اهل الجنة. ما از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدیم که فاطمه سرور زنان اهل بهشت است. فمن كانت سيدة نساء اهل الجنة اتدعى ما ليس لها؟ فاطمه چیزی که برای خودش نیست را ادعا میکند؟  و انا امرأة من اهل الجنة. من هم بفرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله زنی از زنهای بهشت هستم.

ما كنت لاشهد بما لم اكن سمعت من رسول الله (ص). من جز آنچه از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم شهادت نمیدهم. دومی گفت: فقال عمر دعينا يا ام ايمن هذه القصص. «این همه قصه نگو»! یعنی اینکه فاطمه سیده نساء العالمین است قصه است؟! این ضربه محکمتر است یا ضربه سیلی؟! این ضربه خوب شدنی نیست.

ام ایمن گفت: فقالت كنت جالسة بيت فاطمة و رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم جالس حتى نزل عليه جبرئيل. من در خانه پیغمبر صلی الله علیه و آله بودم که جبرئیل نازل شد و سندی را از طرف خدای متعال نوشت و به پیغبمراکرم صلی الله علیه و آله داد که مالکیت فدک بود. پیغبمراکرم صلی الله علیه و آله با جبرئیل رفت و برگشت، و فرمود این سند را خداوند داده، که فدک برای من است. حضرت زهرا سلام الله علیها عرض کرد: فقالت يا ابة انى اخاف العيلة و الحاجة من بعدك فصدق بها على. من عیالوارم، اینطور هم که جامعه پیش می رود به این نیاز پیدا میکنم؛ بعد از خودت فدک را به من هدیه میدهی؟ پیغمبر صلی الله علیه و آله تأمل نکرد و فرمود: فقال هى صدقة عليك. فدک برای تو یا فاطمه.

اولی گفت یا علی تو شهادت بده. امیرالمومنین علیه السلام خواست شهادت بدهد، دومی گفت ام ایمن که زن است و شهادت زن ارزش ندارد؛ شهادت علی (علیه السلام) هم ارزش ندارد، چون ذینفع است. نه امیرالمومنین علیه السلام و نه فاطمه اطهر سلام الله علیها و نه ام ایمن بین مردم حرمت ندارند، چون پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله در این جامعه جایگاه ندارد. فاطمیه یعنی شکستن این دیکتاتوری سیاسی، دیکتاتوری نفاق، ظلم مفرط، و جهالت کور.

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

مجالس شب های قدر
با سخنرانی و مناجات خوانی
حجت الاسلام و المسلمین
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
از جمعه تا سه شنبه، از ساعت ۲۱:۳۰
(قرائت قرآن، بیان احکام، سخنرانی، عزاداری، دعای جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتن)
مکان:
مصلی قدس قم
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است