یکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ساعت ۱۵:۲۵

«الحُسَینِ یَجمَعُنا»ی مطلوب یعنی حسین(ع) ما را برای مبارزه جمع کرده

اربعین ۹۸ شب دوم:‌ رهبرانقلاب از مبارزه با استکبار سخن گفتند، و آنجا تأیید کردند که «الحُسَینِ یَجمَعُنا» که گفتید درست است. اگر بگوییم امام حسین(ع) ما را برای مبارزه با طاغوت و دفاع از حق جمع کرده، کاملا درست است. اما کسانیکه این شعار را انتخاب کردند، میگفتند در اربعین از استکبارستیزی نگویید. «الحُسَینِ یَجمَعُنا» وقتی ایراد دارد که بگوییم فقط محبت امام حسین(ع) ما را جمع کرده.

مراسم عزاداری شب دوم اربعین هیئت محبین اهلبیت(ع) قم شنبه ۲۷ مهر ۹۸ با سخنرانی حجت الاسلام احمد پناهیان در مقتل الشهدای فاطمیه(س) برگزار شد.

تقوا یعنی اتصال به امام

مومنین باید پشت هم باشند. تألیف قلوب یک مسئله اساسی و مهم در دین ماست. این فضا در جبهه خیلی پررنگ بود. حال در جنگ با داعش و در پیاده روی اربعین، این فضا تا حدودی دوباره دیده میشود. يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ(آل عمران ۱۰۲). حق تقوا را باید رعایت کنیم. چه کسی از نظر خدا واقعا متقی است؟ حق تقوا در این آیه مشخص شده. اگر این تقوا را داشته باشیم، ‌مسلمان از دنیا میرویم و عاقبت بخیر میشویم. حق تقوا چیست؟ وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا(آل عمران ۱۰۳). همه مسلمین باید متمسک به حبل الله شوند. حبل الله در روایات ما مشخص شده است: امام و ولی جامعه. باید محکم ریسمان ولایت را بگیریم.

تقوا اتصال ما به امام است؛ اتصال به امام زمانمان. حب امیرالمومنین علیه السلام در زمان ما خیلی هم خوب است، اما دوست داشتن علی علیه السلام در این زمان با دوست داشتن علی علیه السلام در زمانیکه بر بالای منابر جامعه اسلامی لعن میشد،‌ خیلی فرق میکند. امروز محب علی علیه السلام بودن معونه ای برای ما ندارد.

وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا(انبیاء ۷۳). ائمه ما را به اطاعت از امام امر میکنند. برخی هم ما را به اطاعت از طاغوت دعوت میکنند: وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَدْعُونَ إِلَي النَّارِ(قصص ۴۱). کوفیان یزید را امام خود انتخاب کردند، که به جنگ با حسین بن علی علیهما السلام رفتند. امروز که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در پرده غیبت است، اتصال ما به امام جامعه در ولایت فقیه تجلی پیدا میکند، که جانشین امام زمان است.

یکی از علمایی که ادعای مرجعیت هم دارد بتازگی گفته هیئتها نباید سیاسی شوند، و دستگاه امام حسین علیه السلام کاری به سیاست نباید داشته باشد. همین آقا میگوید شما اصلاح طلب ها راه درست را میروید. مگر شما نمیگویید هیئتها نباید سیاسی شوند؟!

 

این تألیف قلوب در اربعین مدیون ولایت فقیه است

وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا. برای اتصال مردم به امام اصولی نیاز است. این اتحاد نیاز به حقیقت و گوهر و پیوندی درونی دارد. بین جوانان امتهای مختلف اسلامی یک امر مهمی نیاز است که آنها را اینگونه کنار هم الفت دهد. اعتقاد تنها کافی نیست. نیاز به یک امر قلبی و درونی دارد: وَ قَلبی لِقَلبِکُم سلمٌ وَ اَمری لامرِکُم مُتّبعٌ. میل ما باید تسلیم میل امام باشد. تبعیت اینگونه کارساز است. در دفاع مقدس این تبعیت در رزمندگان وجود داشت. خیلی ها هم معتقد بودند که حضرت امام رحمت الله علیه درست میگوید، اما دلشان راضی نشد به جبهه بروند. حضرت امام رحمت الله علیه ۱۱ میلیون تشییع کننده داشت، اما تنها یک میلیون از این محبین به جبهه رفتند!

رمز این وحدت در انسجام به ولایت چیست: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً(آل عمران ۱۰۳). اخوانا. میفرماید نعمت خدا را یادآوری کنید،‌ زمانیکه با هم دشمن بودید و خدا بین قلوب شما تألیف ایجاد کرد. در عاشورا نمونه ای از این امر تحقق یافت. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: أَيْنَ إِخْوَانِيَ الَّذِينَ رَكِبُوا الطَّرِيقَ وَ مَضَوْا عَلَى الْحَقِّ. برادران من کجایند که همیشه آماده پیمودن راه بودند و بر طریق حق استوار. فقط ابالفضل العباس علیه السلام برادر امام حسین علیه السلام نبود؛ همه یاران امام برادر ایشان بودند.

خدای متعال در اثر نعمت ولایت گوهر دیگری را به جامعه اسلامی بخشید،‌ و آن تألیف قلوب بود. میفرماید من بواسطه نعمت ولایت دلهای شما را بهم پیوند دادم، و شما بواسطه اتصال به امر امام با همدیگر برادر شدید. یک زمانی مردم عراق تسلیم صدام بودند. اما در قضیه داعش، مردم عراق به اذن و فرمان مرجعیت توجه کردند. نتیجه آن تشکیل حشد الشعبی بود. نتیجه این شد که در جنگ تحمیلی که ۶۰ کشور باهم متحد شدند، ‌مجموعه شهدای ما و کشته های عراق یک میلیون و دویست هزار نفر بودند. اما در جنگ با داعش وقتی ایران و عراق پشت هم بودند، مجموع شهدای ما به چند ده هزار نفر هم نرسید.

رهبرانقلاب گفتند این برادری واخوت منشأ ایمانی و الهی دارد. آدرس آن در قرآن همین است که بیان شد. ما حماسه اربعین را مدیون امام و اتصال امت اسلامی به امام و ولایت هستیم. اگر این امت متصل به امامش نبود، این تألیف قلوب رخ نمیداد. إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً.

 

«الحسین یجمعنا»ی مطلوب یعنی حسین(ع) ما را برای مبارزه جمع کرده

وَ کُنْتُمْ عَلي‏ شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْها کَذلِکَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آياتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَي الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ(آل عمران ۱۰۳و۱۰۴). خدای متعال وقتی از اخوت و برادری و تألیف قلوب صحبت میکند،‌ خطابش «أمتی» است. رهبرانقلاب گفتند اربعین جهانی شده و جهانی تر هم خواهد شد. خودشان هم در این راه گام موثری برداشتند. شعار اربعین «الحسین یجمعنا» را در پادگان امام حسین علیه السلام تأیید کردند. وقتی بحث وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ(انفال ۶۰) را بیان کردند، و از قدرت و مبارزه در مقابل قدرتهای استکبراری سخن گفتند، و جوانان رزمنده سپاه را تحریک به حضور در میدان و مبارزه و مجاهده در همه عرصه ها کردند، آنجا رهبرانقلاب گفتند که «الحسین یجمعنا» که گفتید درست است.

اگر بگوییم امام حسین علیه السلام برای مبارزه با طاغوت و پشتیبانی از حق ما را جمع کرده، این شعار کاملا درست است. اما سال گذشته کسانیکه این شعار را برای اربعین انتخاب کردند،‌ حرفشان این بود که در اربعین از استکبارستیزی چیزی نگویید. مَنْ رَأى سُلْطاناً جائِراً مُسْتَحِلاًّ لِحُرُمِ اللهِ، ناکِثاً لِعَهْدِ اللهِ، مُخالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللهِ، یَعْمَلُ فِی عِبادِاللهِ بِالاِثْمِ وَ الْعُدْوانِ فَلَمْ یُغَیِّرْ عَلَیْهِ بِفِعْل، وَ لاَ قَوْل، کانَ حَقّاً عَلَى اللهِ أَنْ یُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ. اینکه امام حسین علیه السلام ما را برای مبارزه و مقابله با طاغوت جمع کرده، کاملا درست است. اما سال قبل در بسیاری از جلسات تصریح میشد که شما کاری به استکبار و آمریکا نداشته باشید. رهبرانقلاب به جوانان مسلحی که آماده امتصال اوامر ایشان هستند گفتند شما درست میگویید الحُسَينِ يَجمَعُنا.

بسیاری از موکبهای عکس شهدایشان را در موکب نصب کرده اند. اما در موکبهای ایرانی،‌ خبری نبود. ملاحظه چه را میکنید؟ بسیاری از راهپیمایان خارجی از موکب های ایرانی عکس رهبرانقلاب را درخواست میکردند،‌ اما موکب ها عکسی برای ارائه نداشتند. جای خالی عکس امام و رهبرانقلاب، عکس شهدا، بیانات ایشان، شعارهای حماسی امام حسین مشهود بود.

قاطبه زوار امام حسین علیه السلام باید نگاهشان به کربلا مثل خود امام باشد: اگر کسی سلطان ظالمی را ببیند که ستم میکند، و با قول یا عملش تغییری ایجاد نکند، حق است که با همان ظالم در جهنم در یک جا بسوزد. رهبرانقلاب گفتند در قضیه اربعین باید اعلام موضع کرد. ما به موکب داران نمیگوییم در موکبتان حتما بنویسید الموت لامریکا؛ اما عکس کسیکه خط مبارزه با استکبار را برای ما ترسیم کرده، یعنی عکس مقام معظم رهبری را که میتوانید در موکب هایتان نصب کنید. باید اعلام موضع کنیم؛ میخواهیم با زیارت امام حسین علیه السلام راه او را ادامه دهیم و انتقام خون بناحق ریخته امام شهیدمان را بگیریم، یا فقط میخواهیم یک زائر باشیم و از کنار خون امام حسین علیه السلام بگذریم، و فقط به ثواب زیارت سیدالشهدا علیه السلام اکتفا کنیم، و پس از زیارت مشغول زندگی خودمان باشیم؟!

« الحُسَينِ يَجمَعُنا» وقتی ایراد دارد که بگوییم فقط محبت امام حسین علیه السلام ما را دورهم جمع کرده. اما اگر حسینی که مقابل ظالم می ایستد ما را کنارهم جمع کرد، و ما هم به اماممان در این راه تأسی کردیم، این شعار کاملا هم درست است. زائرین اربعین به دلشان نگاه کنند، ببینند عزمشان برای ادامه راه امام حسین علیه السلام جزم شده یانه؟ در اینصورت است که زیارت پرباری داشته اند.

اصلا زیارت اربعین یعنی انتخاب و اقدام. زینب کبری سلام الله علیها بعد از این همه مصیبت، بجای بازگشت به مدینه، رفتن به کربلا را برگزید، ‌برای ادامه مبارزه. اربعین باید منشأ تحول باشد. اربعین باید نظم نوین استکباری هفتاد ساله را بهم بریزد. چنین زیارتی یک زیارت کامل است. زائر اربعین باید به نصرت امام و تشکیل حکومت ولی الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف فکر کند.

 

امام حسین(ع) الگوی زندگیست، نه فقط الگوی شهادت

عِشْتَ سَعیداً، وَمَضَیْتَ حَمیداً، وَمِتَّ فَقیداً مَظْلُوماً شَهیداً، وَاَشْهَدُ اَنَّ اللهَ مُنْجِزٌ ما وَعَدَکَ، وَمُهْلِکٌ مَنْ خَذَلَکَ، وَمُعَذِّبٌ مَنْ قَتَلَکَ، وَاَشْهَدُ اَنَّکَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللهِ، وَجاهَدْتَ فی سَبیلِهِ حَتّی اَتیکَ الْیَقینُ، فَلَعَنَ اللهُ مَنْ قَتَلَکَ، وَلَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَکَ، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً سَمِعَتْ بِذلِکَ فَرَضِیَتْ بِهِ، اَللّهُمَّ اِنّی اُشْهِدُکَ اَنّی وَلِیٌّ لِمَنْ والاهُ وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداهُ. زائر اربعین اینگونه است. با دوستان حسین علیه السلام دوست و با دشمنانش دشمن است. کاش شعرای ما این فرازها و معانی والا را در اشعارشان بگنجانند. ماندن با حسینی ها و دشمنی با دشمنان حسین علیه السلام شرط است.

بِاَبی اَنْتَ وَاُمّی یَابْنَ رَسُولِ اللهِ، اَشْهَدُ اَنَّکَ کُنْتَ نُوراً فیِ الاْصْلابِ الشّامِخَةِ، وَالاْرْحامِ الْمُطَهَّرَةِ، لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجاهِلِیَّةُ بِاَنْجاسِها، وَلَمْ تُلْبِسْکَ الْمُدْلَهِمّاتُ مِنْ ثِیابِها، وَاَشْهَدُ اَنَّکَ مِنْ دَعآئِمِ الدّینِ، وَاَرْکانِ الْمُسْلِمینَ، وَمَعْقِلِ الْمُؤْمِنینَ، وَاَشْهَدُ اَنَّکَ الاْمامُ الْبَرُّ التَّقِیُّ الرَّضِیُّ الزَّکِیُّ، اَلْهادِی الْمَهْدِیُّ، وَاَشْهَدُ اَنَّ الاْئِمَّةَ مِنْ وُلْدِکَ کَلِمَةُ التَّقْوی، وَاَعْلامُ الْهُدی، وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقی، وَالْحُجَّةُ علی اَهْلِ الدُّنْیا، وَاَشْهَدُ اَنّی بِکُمْ مُؤْمِنٌ، وَبِاِیابِکُمْ مُوقِنٌ، بِشَرایِعِ دینی وَخَواتیمِ عَمَلی. وَقَلْبی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ، وَاَمْری لاِمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ. زائر سیدالشهدا علیه السلام قلبا تسلیم اراده امام است، و گوش بفرمان امامش است، و روش و مشی زندگی اش تابع امامش است. باید روزی تکلیف صحبتهای آقای روحانی مشخص شود که گفت عده ای قائل به تعامل و عده ای قائل به تقابل با دنیا هستند. مگر اینکه منظور شما از این عده امثال آقای سریع القلم باشد، که قاعده صریح قرآن یعنی نفی سبیل را هم میکند. ما تا قیام قیامت هم مثل امام حسین علیه السلام با ظالم سر سازش و تعامل نداریم. مشی ما مشی حسینی است.

در پیاده روی اربعین امسال تدارک مسئولین ما باندازه تبلیغاتمان نبود. خیلی از زوار و خانواده ها در مسیر بخاطر نبود امکانات کافی اذیت شدند. خیلی ها هم بصورت جهادی به کمک آمدند،‌ اما کافی نبود. از همین الان باید برای سال بعد تدارکهای لازم را دید.

وَنُصْرَتی لَکُمْ مُعَدَّةٌ، حَتّی یَاْذَنَ اللهُ لَکُمْ، فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لامَعَ عَدُوِّکُمْ، صَلَواتُ اللهِ عَلَیْکُمْ، وَعلی اَرْواحِکُمْ وَاَجْسادِکُمْ، وَشاهِدِکُمْ وَغآئِبِکُمْ، وَظاهِرِکُمْ وَباطِنِکُمْ، آمینَ رَبَّ الْعالَمینَ. حس امام صادق علیه السلام در زیارت اربعین را از آخرین جملات ایشان میتوان کاملا فهمید: با شما هستم و با دشمن شما نیستم. آخرین حرف ما در زیارت اربعین این است که با دشمن حسین علیه السلام نیستیم. آقای روحانی میگوید بعد از چهل سال باید رفراندوم برگزار کنیم و تصمیم بگیریم که با دشمن باشیم یا نه؟! ما از اربعین آموخته ایم که با دشمن نباشیم و بلکه با او مقابله کنیم. هرموقع ملت ما از امام حسین علیه السلام جدا شد،‌ بعد شما دم از تعامل با دشمن بزنید.

آقای رییس جمهور مردم را به اصلی ترین آرمان انقلاب یعنی استکبارستیزی مردد میکند. پشت این حرف فکرهایی هست. اینها به این سادگی میدان را خالی نمیکنند. تا مردم را نسبت به تقابل با استکبار مردد نکنند دست بردار نیستند. این حرف ادامه حرف برجام حداکثری رییس جمهور است، که به اروپایی ها گفت اگر بیشتر میخواهید باید بیشتر بدهید. حال اروپایی ها بیانیه صادر کرده و رسما خواسته شان را اعلام کرده اند، که ایران باید پایبند به اصول برجام باشد، و الزامات بیشتری را بپذیرد. اول موشک های بالستیک از رده خارج شود، و دیگر اینکه ایران دخالت در منطقه نکند. این هم از بیشتر خواستن اروپا!

امام حسین علیه السلام الگوی زندگی ماست، نه فقط الگوی شهادت. ما باید مثل امام حسین علیه السلام زندگی کنید. تمام طول زندگی امام را باید الگو قرار دهیم، نه فقط حادثه عاشورا. اگر زائر اینگونه امامش را زیارت کند، آنوقت خدای متعال طور دیگری با این زائر برخورد میکند. زینب کبری سلام الله علیها در آن شرایط سخت اسارت استقامت کرد و به مبارزه ادامه داد. زینب کبری سلام الله علیها کاری کرد که برای همیشه ما مسلمین نتوانیم زندگی راحتی را برای خود بپسندیم، و با دشمن دین سر سازش داشته باشیم.

نام

پست الکترونیک

* کد امنیتی

تصویر کد امنیتی

* نظر

مجالس شب های قدر
با سخنرانی و مناجات خوانی
حجت الاسلام و المسلمین
حاج احمد پـنــاهـیــان
زمان:
از جمعه تا سه شنبه، از ساعت ۲۱:۳۰
(قرائت قرآن، بیان احکام، سخنرانی، عزاداری، دعای جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتن)
مکان:
مصلی قدس قم
کلیه حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام محفوظ است